Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Кърджали

 Град Кърджали се намира в невероятно красивите източни Родопи. Неговият девиз е почитай миналото, гради бъдещето. Миналото трябва да се съхранява и на неговите основи да се гради бъдещето. Градът умело се придържа към девиза си. Той съхранява дълговековната си история и я показва на всички, които искат да се докоснат до нея. Успешно съчетава минало с бъдеще. Кърджали е превърнат в един голям развиващ се град, с богат културен и обществен живот.
Разположен на красивите брегове на река Арда, той омайва със своята красота. На централния площад на града се извисява шестметров паметник на Васил Левски, който изразява почитта към славния революционер. Той поддържа жив борбения дух на населението.
Възхита буди и сградата на историческия музей. Тя няма общо нито с османската, нито с българската архитектура. Нейният облик ни отвежда в далечния към арабския и азиатския свят. Тя добавя много екзотичен привкус на града с мароканските си арки и азиатски декорации.
Важно културно значение за града разбира се, имат и религиозните храмове. Те са символ на силната християнска вяра. Повече от сто години трикуполният храм с вътрешна камбанария - Свети Георги Победоносец , събира жители от целия град по повод различни празници. На десния бряг на река Арда се намира манастирът Свети Йоан Продром, който се посещава целогодишно. Друг обект от национално значение е древният град Перперикон. На път за там, любителите на археологията и историята могат да се отбият за кратка почивка в Кърджали, преди да продължат за магичното място.
Освен исторически и религиозни паметници, Кърджали предлага различни забавления. Заведенията са многобройни и разнообразни, които впечатляват са разнообразната си кухня и уют. Има места за пийване и хапване, за приятни разговори. Направени са градинки и паркове с детски площадки, където деца и родители могат да намерят разтуха в края на деня. Помислено е за спорта на младежта. Има специални фитнес-площадки. За любителите на шумните купони има дискотеки и барове. Кърджали е пълен с млади хора, които получават качествено средно образование.
Кърджали е спирка за много туристи. Те намират тук съчетание на красива природа, старинни сгради, паметници на културата и много заведения. Градът разполага и с хотели, където може да се направи няколкодневен престои и да се обиколи градът и околността.

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Кърджали с карта и телефон

Ресторант Рибката - Кърджали


Тип обект: Ресторанти, Рибни ресторанти

Работно време: От 10:00 - 00:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Wi - Fi, Собствен паркинг

Ресторант Воденицата - Кърджали


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Камина

Ресторант-механа Старата къща - Кърджали


Тип обект: Ресторанти, Механи

Тип Екстри: Камина, Обедно меню

Плаващ ресторант Моби Дик- Кърджали


Тип обект: Ресторанти

Механа РОДОПЧАНИ - Кърджали


Тип обект: Механи

Тип Екстри: Камина, Участие на изпълнители, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Кърджали. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн