Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Копривщица

 За всеки търсещ уединение, красота и хармония пресъздадени в неголям курорт, сред природа и в близост до известни места, град Копривщица е подходящо място.
Намиращ се в Западната част на България, Подбалканския път и в сърцето на Средна гора. Заобиколен от София, Пловдив, Пирдоп и Стрелча, на 1061 м надморска височина, градът представлява интересна дестинация.

Климата е планински и континентален. Зимата се характеризира с дебела снежна покривка и студ, а лятото е прохладно и ободряващо. Идеално за туризъм, благодарение на северното течение от река Тополница и склоновете на Стара планина.
От 1952 г. е Копривщица е единственият град музей за България, а през 1971 г. става архитектурен и исторически резерват, в който има 388 архитектурни, художествени, исторически и етнографски паметници. Признат е за национален архитектурен резерват от 1978 година и има международно значение и за туризма.

За тази дестинация от българската карта са измислени много приказки, легенди, песни. Всяка от тях носи интересна и неподправена история, как се е зародил региона. Но събрани на едно всички легенди сочат едно и също начало и то е края на Второто българско царство или XIV в.
Днес града буди огромен интерес за посетители от цял свят. Тя носи своята вековна история, икономическия и културния възход за българския народ от епохата на Възраждането (XVIII – XIX в.).
Интересна и автентична е Копривщица и с архитектурата, пресъздаваща цялостното развитие до днес.
За посетителите, гостите на града и туристите на Копривщица препоръчително е да стигнат до места, музеи и забележителности като - Лютовата къща, Ослековата къща, музей „Тодор Каблешков”, музей „Георги Бенковски”, музей „Димчо Дебелянов”, музей „Любен Каравелов”.

Наред с историческите и културните забележителности, Копривщица привлича и с прелестта идваща от природата в региона. Тук има изградени над четиридесет чешми, от различни периоди на историята на града. Сред най-старите и популярни са Беневската и Чалъковата чешма.
Интересна забележителност са копривщенските мостове. Те са сводове и каменни мостове, издигащи се над малки рекички и дерета, на река Тополница. Най-известен е „Калъчевият мост”.

В околността на града има защитена територия, подходяща за любителите на екологичния туризъм. В нея се намират резерват „Богдан”, прочут с вековната букова гора; връх Богдан; историческата забележителност Детелинова грамада. Не по-малко впечатляваща е „Донкина гора”, където единствено може да се види защитения вид на царски орел.
За качеството на визията на всеки решил да посети Копривщица работят много малки и по-големи хотели. Предлагащи блестящи условия за настаняване, атрактивни цени и професионално и качествено обслужване.

Намери хотел в BG

Хотели в Копривщица 3 звезди

Комплекс Дюлгерите - Копривщица

Екстри в обекта: Фитнес, Солариум, Ски оборудване, Ски гардероб, Сауна, Прибори и съдове в обекта, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Зона за релакс, Джакузи в обекта, Двор, Безплатен паркинг

Комплекс Галерия - Копривщица

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Сейф/каса в обекта, Сауна, Ресторант, Прибори и съдове в обекта, Пералня в хотела, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Нощен клуб, Локално парно, Кафене, Камина в обекта, Дискотека, Двор, Дартс, Градина, Гладене в обекта, Велосипеди под наем, Билярд, Безжичен интернет в обекта, Барбекю, Алтернативен туризъм, LCD/плазма в обекта, Exchange бюро

Гозбарова Kъща за Гости - Копривщица

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Ресторант, Обслужване по стаите, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю, Бар в хотела, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Хотел Хаджиите - Копривщица

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Тераса/веранда, Тенис на маса, Ресторант, Кът за пушене, Конферентна зала, Градина, Билярд

Козлеков Хотел - Копривщица

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Тераса/веранда, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Кът за пушене, Конферентна зала, Велосипеди под наем, Багажно помещение

Семеен Хотел Калина - Копривщица

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Ресторант, Пералня в хотела, Мини голф, Детска площадка, Градина, Гладене в обекта, Велосипеди под наем, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Копривщица или около Копривщица с категория 3 звезди

уеб дизайн