Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Копривщица

 За всеки търсещ уединение, красота и хармония пресъздадени в неголям курорт, сред природа и в близост до известни места, град Копривщица е подходящо място.
Намиращ се в Западната част на България, Подбалканския път и в сърцето на Средна гора. Заобиколен от София, Пловдив, Пирдоп и Стрелча, на 1061 м надморска височина, градът представлява интересна дестинация.

Климата е планински и континентален. Зимата се характеризира с дебела снежна покривка и студ, а лятото е прохладно и ободряващо. Идеално за туризъм, благодарение на северното течение от река Тополница и склоновете на Стара планина.
От 1952 г. е Копривщица е единственият град музей за България, а през 1971 г. става архитектурен и исторически резерват, в който има 388 архитектурни, художествени, исторически и етнографски паметници. Признат е за национален архитектурен резерват от 1978 година и има международно значение и за туризма.

За тази дестинация от българската карта са измислени много приказки, легенди, песни. Всяка от тях носи интересна и неподправена история, как се е зародил региона. Но събрани на едно всички легенди сочат едно и също начало и то е края на Второто българско царство или XIV в.
Днес града буди огромен интерес за посетители от цял свят. Тя носи своята вековна история, икономическия и културния възход за българския народ от епохата на Възраждането (XVIII – XIX в.).
Интересна и автентична е Копривщица и с архитектурата, пресъздаваща цялостното развитие до днес.
За посетителите, гостите на града и туристите на Копривщица препоръчително е да стигнат до места, музеи и забележителности като - Лютовата къща, Ослековата къща, музей „Тодор Каблешков”, музей „Георги Бенковски”, музей „Димчо Дебелянов”, музей „Любен Каравелов”.

Наред с историческите и културните забележителности, Копривщица привлича и с прелестта идваща от природата в региона. Тук има изградени над четиридесет чешми, от различни периоди на историята на града. Сред най-старите и популярни са Беневската и Чалъковата чешма.
Интересна забележителност са копривщенските мостове. Те са сводове и каменни мостове, издигащи се над малки рекички и дерета, на река Тополница. Най-известен е „Калъчевият мост”.

В околността на града има защитена територия, подходяща за любителите на екологичния туризъм. В нея се намират резерват „Богдан”, прочут с вековната букова гора; връх Богдан; историческата забележителност Детелинова грамада. Не по-малко впечатляваща е „Донкина гора”, където единствено може да се види защитения вид на царски орел.
За качеството на визията на всеки решил да посети Копривщица работят много малки и по-големи хотели. Предлагащи блестящи условия за настаняване, атрактивни цени и професионално и качествено обслужване.

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Копривщица

Къща за гости Маврудиева къща - Копривщица

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Паркинг - външен, Механа, Локално парно

Къща за гости Релакс - Копривщица


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Двор, Безжичен интернет в обекта, LCD/плазма в обекта

Къща Свети Валентин - Копривщица


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Паркинг - гаражен, Оборудвана кухня, Механа, Локално парно, Камина в обекта, Барбекю

Къща Хаджистойчева къща - Копривщица


Екстри в обекта: Двор, Барбекю

Къща за гости Ненчова къща - Копривщица


Екстри в обекта: Ютия в обекта, Паркинг - външен, Локално парно, Безжичен интернет в обекта

Къща за гости Традиция - Копривщица

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чадъри и шезлонги, Рент а кар, Прибори и съдове в обекта, Паркинг - външен, Осигурен транспорт, Оборудвана кухня, Механа, Локално парно, Кът за пушене, Камина в обекта, Кабелен интернет в обекта, Двор, Градина, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Барбекю, Багажно помещение, LCD/плазма в обекта

Дона - Конна база Копривщица

Екстри в обекта: Тенис на маса, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Механа, Камина в обекта, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю

Къща за Гости Роден Дом - Копривщица

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Кът за пушене, Градина, Барбекю, Алтернативен туризъм

Къща за гости Денис - Копривщица


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Механа, Локално парно, Камина в обекта, Градина, Барбекю

Къща за гости Еделвайс - Копривщица

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Механа, Локално парно, Камина в обекта, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта

Къща Янко Кехая - Копривщица

Екстри в обекта: Двор, Градина

Къща за гости Мария - Копривщица


Екстри в обекта: Оборудвана кухня, Механа, Безплатен паркинг

Къща за гости Самодивекова къща - Копривщица


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Механа, Двор, Безжичен интернет в обекта, Барбекю

Къща за Гости Троянови - Копривщица

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Градина

Гозбарова Kъща за Гости - Копривщица

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Ресторант, Обслужване по стаите, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю, Бар в хотела, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Копривщица или около Копривщица

уеб дизайн