Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Казанлък

 Град Казанлък или познат още като Розова долина е част отКазанлъшката котловина. Историята му разказва за периода на неолита и датира от V-IV век пр. Хр. В миналото в този край е имало тракийско селище, носещо името Севтополис. 

От гледна позиция на туризма Казанлъкопределено имам, какво да покаже на посетителите и с какво да зарадва всеки решил да почива в този край на България.
Днес казанлъшкия район се слави с вековна традиция на производството на розово масло и етерични масла от мента, босилек, лавандула и невен. Казанлък е атракция за любителите на туризма поради Тракийската гробница, която се отнася към защитата на ЮНЕСКО.В околността на града се намират долината на царете властвали по времето траки, Музей на розата, Исторически музей, Античният град, Голямата Косматка, Севтополис и Руската църква.

За Казанлъшката тракийска гробница е известно, че е една от 100-те национални туристически обекта. Намира се по хълма Тюлбето около самия град Казанлък. През 1979 година е включена в списъка на ЮНЕСКО. В същността си се състои от куполна гробна камера, а преди нея предверие и коридор.Композицията съхранена в нея представя живота на траките.
Не по-малко интерес в гостите на града ще събуди Историческият музей "Искра". Смятан най-стария музеи в страната и разполагащ с над 70 000 експоната.

Художественатагалерия представяща 266 живописни картини и скулптури. Разположена е на историческия музей "Искра" и е сред водещите за България.
Друг музей, който с желание ценителите на културен туризъм биха видели е родната къща на проф. Ненко Балкански или наречена още филиал на Художествената галерия в Казанлък.
Ред е на литературно - художественмузей "Чудомир“, отново един сред 100-те национални туристически обекта.

В Казанлък са съхранени стари традиции и занаяти. Всички те са претворени в етнографски комплекс "Кулата". Разделени са в две реставрирани къщи, където всеки желаещ може да посети и разгледа.
Какво може да се каже за музея на розата, освен, че е единствен по рода си и пресъздава традиционно и съвременно производство в България.

За поклоннически туризъм можем да посочим подходящи обекти в Казанлък:
Църквата "Св. Йоан Предтеча", построена през 1844 година и църква "Св. Троица" от 1834 година. Тук можем да вмъкнем и Девически манастир от 1828 година, който е и служел като болнично заведение за пострадалите българи и руснаци през Руско-турскатаосвободителнавойна.
Дори само пътят ви да минава от там, отбиите се за да разгледате този град Казанлък. Хотели, заведения, ресторанти, са на разположението на всеки посетител.

Намери хотел в BG

Хотели в Казанлък с ресторант

Шипка Ай Ти Хотел - Шипка, Казанлък

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Парна баня, Градина, Гладене в обекта, Външен басейн, Велосипеди под наем, Алтернативен туризъм

Семеен Хотел Сага - Шипка, Казанлък

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Ресторант, Пералня в хотела, Кът за пушене, Градина, Багажно помещение

Хотел Зорница - Казанлък

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Солариум, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Масажи, Кът за пушене, Конферентна зала, Градина, Гладене в обекта, Външен басейн

Гранд Хотел Казанлък - Казанлък

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Сейф/каса в обекта, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Магазини в обекта, Дискотека, Градина, Гладене в обекта, Бар в хотела, Асансьор

Хотел Веста - Казанлък

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Тераса/веранда, Списания и вестници, Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Магазини в обекта, Конферентна зала, Градина, Гладене в обекта, Багажно помещение

Хотел Палас - Казанлък

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Фризьорско студио, Трансфер - платен, Тангентор в обекта, Списания и вестници, Солариум, Сейф/каса в обекта, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Пералня в хотела, Парна баня, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Кът за пушене, Конферентна зала, Градина, Гладене в обекта, Бар в хотела, Багажно помещение, Асансьор, Алтернативен туризъм, SPA център, Exchange бюро

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Казанлък или около Казанлък и с ресторант на разположение на гостите

уеб дизайн