Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Златоград

 Разположен в най-южна тока от България, град Златоград се радва на голяма посещаемост от туристи. В близост до самия Смолян и граничещ с границата ни с Гърция, Златоград е втори по големина, а ето и какво да очаквате от него, в случаи, че стягате багажа за там.
Сред южните Родопи, в долината на Върбица река и насред множество туристически обекти, Златоград примамливо дава това, за което мечтае един курортист.

Разположен на 450 до 550 метра надморско равнище, града благоприядсвта приятен и идеален, предразполагащ към почивка климат.
В околността на Златоград може да се видят не едно и дв скални образования, които радват посетителите с причуливи форми.
На самия връх Костадин, около Златоград е построен малък параклис, през 2006 г. Той е създаден в чест на българи и гърци.

Из околността на самите Родопи планина са:
Църква "Св. Богородица", тя се числи като най-стара църква в Родопите, от 1834 г. И е построена само за три дни.
Като паметно място за населението на Златоград е връх св. Неделя.
Църквата "Св. Георги" от 1871 г
На друго възвишение в околността на Златоград е издигнат параклис "Св. Атанасий Велики".
Следващо интересно и паметно място е Килийното училище в Златоград, разоложено в двора на църквата "Св. Успение Богородично".
Около местността на Златоград са намерени и разкопани накити и съдове останали от миналия век.
Десетки, дори стотици са къщите в старата част на града. Събрани, чрез Етнографския комплекс, смятан и за архитектурен шедьовър пресъздаващ българското възраждане.
В Стария град се намира етнографския комплекс, или известен още като музей на съобщения. В него са поместени всякакви реликви, като фотоси, предмети, карти от 19 век.
За гостите на Златоград препоръчително е да обиколят из Етнографски музей, намиращ се в Александрови къщи. Интерес буди и кулата часовник, разположена в центъра на града и превърнала се в емблема за него.

За всеки решил да се почине от динамиката и шума, на фона на прекрасна планинска картина, фона на неголемия град и да намери тишина и удобства в хотелите на града, може да заяви своята почивка и да затяга багажа.

Намери хотел в BG

Хотели в Златоград с spa център

Спа комплекс Панорама - Златоград

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чадъри и шезлонги, Централно парно отопление, Фитнес, Тераса/веранда, Тенис на маса, Спортна площадка, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Парна баня, Паркинг - външен, Масажи, Локално парно, Конферентна зала, Камина в обекта, Зона за релакс, Закрит басейн, Джакузи в обекта, Детски басейн, Дартс, Градина, Гладене в обекта, Външен басейн, Велосипеди под наем, Безплатен паркинг, Безжичен интернет в обекта, Бар при басейн, Бар на плажа, SPA център

Спа Комплекс Александър - Златоград

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тангентор в обекта, Сауна, Ресторант, Рент а кар, Парна баня, Масажи, Закрит басейн, Бар в хотела, SPA център

Сивриева Къща - Златоград

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Парна баня, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Закрит басейн, Външен басейн, Бар в хотела, SPA център

Александрови Къщи - Златоград

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Тангентор в обекта, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Парна баня, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Закрит басейн, Градина, Външен басейн, Бар в хотела, Алтернативен туризъм, SPA център

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Златоград или около Златоград и с spa център на разположение на гостите

уеб дизайн