Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Златоград

 Разположен в най-южна тока от България, град Златоград се радва на голяма посещаемост от туристи. В близост до самия Смолян и граничещ с границата ни с Гърция, Златоград е втори по големина, а ето и какво да очаквате от него, в случаи, че стягате багажа за там.
Сред южните Родопи, в долината на Върбица река и насред множество туристически обекти, Златоград примамливо дава това, за което мечтае един курортист.

Разположен на 450 до 550 метра надморско равнище, града благоприядсвта приятен и идеален, предразполагащ към почивка климат.
В околността на Златоград може да се видят не едно и дв скални образования, които радват посетителите с причуливи форми.
На самия връх Костадин, около Златоград е построен малък параклис, през 2006 г. Той е създаден в чест на българи и гърци.

Из околността на самите Родопи планина са:
Църква "Св. Богородица", тя се числи като най-стара църква в Родопите, от 1834 г. И е построена само за три дни.
Като паметно място за населението на Златоград е връх св. Неделя.
Църквата "Св. Георги" от 1871 г
На друго възвишение в околността на Златоград е издигнат параклис "Св. Атанасий Велики".
Следващо интересно и паметно място е Килийното училище в Златоград, разоложено в двора на църквата "Св. Успение Богородично".
Около местността на Златоград са намерени и разкопани накити и съдове останали от миналия век.
Десетки, дори стотици са къщите в старата част на града. Събрани, чрез Етнографския комплекс, смятан и за архитектурен шедьовър пресъздаващ българското възраждане.
В Стария град се намира етнографския комплекс, или известен още като музей на съобщения. В него са поместени всякакви реликви, като фотоси, предмети, карти от 19 век.
За гостите на Златоград препоръчително е да обиколят из Етнографски музей, намиращ се в Александрови къщи. Интерес буди и кулата часовник, разположена в центъра на града и превърнала се в емблема за него.

За всеки решил да се почине от динамиката и шума, на фона на прекрасна планинска картина, фона на неголемия град и да намери тишина и удобства в хотелите на града, може да заяви своята почивка и да затяга багажа.

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Златоград

Къща за гости София - Златоград


Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Механа, Двор, Барбекю

Къща за гости Топалови - Златоград

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Прибори и съдове в обекта, Презентационна техника под наем, Паркинг - външен, Оборудвана кухня, Механа, Конферентна зала, Двор, Градина, Безплатен паркинг, Барбекю, LCD/плазма в обекта, DVD в обекта

Къща за гости Скат - Златоград


В Златоград се намира къща за гости Скат. Тя предлага двойни стаи с климатик, интернет достъп о телевизор с плосък екран. В санитарните възли има хидромасажен душ, джакузи, сауна, парна баня и телевизор. Механата на къщата е в битов стил с камина, кухня с прибори, съдове и уреди за готвене. ...

Сивриева Къща - Златоград

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Парна баня, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Закрит басейн, Външен басейн, Бар в хотела, SPA център

Александрови Къщи - Златоград

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Тангентор в обекта, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Ресторант, Парна баня, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Конферентна зала, Закрит басейн, Градина, Външен басейн, Бар в хотела, Алтернативен туризъм, SPA център

Коручева Къща - Златоград

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Градина

Пачилова Къща - Златоград

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Магазини в обекта, Градина, Барбекю

Къша за гости При Примо - Златоград

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Градина, Барбекю

Къща за Гости Борани - Златоград

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Детска площадка, Градина, Барбекю

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Златоград или около Златоград

уеб дизайн