Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ София/ Хотел Шератон - град София

Хотел Шератон - град София

Рейтинг: 3.00 (1 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Iskra

Добавено на: 08.12.2015

Държава: България

Населено място: София

Описание на Хотел Шератон - град София

Гранд-хотел Балкан (днешният Шератон) е построен в еклектичен, класически стил през 1954-1956 година на площад „Света Неделя“. Част е от архитектурна група официални правителствени сгради в така нареченото Ларго в центъра на София - Министерски съвет, Президентството и Централен универсален магазин (ЦУМ ). Точно зад него е скрита Ротондата „Свети Георги“, а съвсем наблизо са катедралата Александър Невски, Националната опера и балет и много други забележителности. През 1986 година е направено голямо обновление и хотелът от отворен отново за посетители под името Шератон  Хотел София Балкан, под ръководството за Първата западна мениджърска мрежа в Източна Европа.


Хотелът е с пет звезди и има 184 стаи и апартаменти. Архитектурният проект е дело на архитектите Иван Васильов и Димитър Цолов. През 2000 година е завършен грандиозен ремонт по обновяването му за цели 5 милиона долара. Преди две години става част от световната верига Starwood Hotels & Resorts и тяхната  "Луксозна Колекция". Целта на управлението е гостите на хотела да се чувстват страхотно в луксозната обстановка. На територията на хотела има два бара, модерен спортен център, бизнесцентър за гостите, бални зали за луксозни тържества и сватби и конферентни зали. На разположение е страхотен луксозен апартамент за специални гости. През годините от създаването му в Шератон са отсядали много гости от политическия и бизнес елит на България, както и много чуждестранни делегации. Дори са пристигали и кралски особи, за които е имало специално обгрижване. Тук цари атмосфера на елегантност и лукс, всяка част от интериора е премерена и точно на място. Основната политика на хотела е гостите да се чувстват у дома си , нищо да не им липсва и обслужването да не е натрапчиво.


Хотелът посреща гости и днес, много важни събития се организират в залите му.


 
 

 


 

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Хотел Шератон - град София е едно от нещата които привличат туристи в София. Виж Хотел Шератон - град София и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн