Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ Боровец/ Рилските езера - един истински рай

Рилските езера - един истински рай

Рейтинг: 5.00 (2 гласа)

Тип: Забележителности

Добавено от: Dilqna

Добавено на: 03.09.2010

Държава: България

Населено място: Боровец

Описание на Рилските езера - един истински рай

Сред една истинска магия от красота и очарование, сред една удивителна хармония създадена от природата, сред несравнимата обаятелност на планината Рила се намират прословутите Рилски езера. Това е просто същински рай, потънал в разкош и съвършенство.
Те са изключително посещавана забележителност от туристи от цяла България, и само този който не е дошъл тук не е останал поразен от тяхното необикновено въздействие и прелест. Те карат човек да им се възхищава, да се вдъхновява, да се чувства щастлив и свободен.
Този прекрасен природен феномен представлява група от 7 отделни езера с ледников произход, разположени стъпаловидно по склоновете на Дамгския дял на Северозападна Рила. Намират се на около 2500 метра надморска височина и помежду си са разделени от малки прохладни поточета. Те изглеждат толкова близо до небето, че ти се струва, че ако протегнеш ръка ще го достигнеш.
Всяко едно от езерата си има свое интересно и запомнящо се име. Броейки ги от горе на долу те са разположени по следния начин: на най-високото място се простира Сълзата, отличаваща се с безкрайно бистрите си и прозрачни води. Следва Окото, което има дълбочина около 38 метра и е най-дълбокото циркусно езеро у нас. То наподобява очертанията на човешкия зрителен орган. След това се нарежда скалистият и стръмен Бъбрек , а на най-голяма територия от 90 декара се шири Близнака. Няма как да пропуснем и Трилистника, което има площ от 2,6 ха и е дълбоко приблизително 7 метра. До неотдавна се е казвало Средния гьол. Последните две езера са Рибното, което е най-плиткото със своите 2,5 метра и Долното, наречено така понеже се намира в най-ниската част. Интересното е, че в него попада всичката вода, която идва от горните езера. От него започва и река Джерман.
Най-лесно до тях можете да стигнете като следвате екопътеката започваща от Сапарева баня, или пък тръгнете от Рилския манастир. Независимо по кой път ще тръгнете ви очаква едно вълнуващо изживяване, пълно с много емоции и приятни чувства.
Най-подходящото време да се посетят е през пролетта или лятото, когато природата е разцъфнала и се е показала в цялото си великолепие. Зимата всичко наоколо също изглежда безкрайно красиво и магнетично, но е опасно за предвижване, тъй като има стръмни и опасни участъци, които са заледени и хлъзгави.
Днес те са част от Стоте национални туристически обекта и определено си струва да бъдат посетени.

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Рилските езера - един истински рай е едно от нещата които привличат туристи в Боровец. Виж Рилските езера - един истински рай и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн