Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ Пампорово/ Пампорово - ски раят за любители и професионалисти

Пампорово - ски раят за любители и професионалисти

Рейтинг: 4.25 (4 гласа)

Тип: Забележителности

Добавено от: Dilqna

Добавено на: 07.08.2010

Държава: България

Населено място: Пампорово

Описание на Пампорово - ски раят за любители и професионалисти

Ако обичате зимата, ако обичате родните ни планини, ако си падате малко ентусиасти и авантюристи определено това е правилното място за вас.
Пампорово е най-големият ски курорт в България и едно от най-добрите места за почивка през зимния сезон. Той е разположен в Родопите заобиколен от гъсти гори и високи била. Пампорово се слави като най-слънчевия планински курорт у нас и това със сигурност е истина, тъй като в годината има повече от 270 слънчеви дни. Зимата тук е изключително мека и това благоприятства снежната покривка да се задържа достатъчно дълго и почти през целия активен зимен сезон остава непроменена. Пампорово се издига на приблизително 1600 метра надморска височина непосредствено под най-високия връх в Родопите – Снежанка.
Курортът е особено привлекателно и атрактивно място за всички любители и професионалисти на ски спортовете. Определено най-голямата му атракция са пистите. Те са модерни и добре поддържани и са подходящи също така и за хора, които за първи път се качват на ски. Почти всички трасета са оборудвани със специални съоръжения, чрез които изкуствено се заснежават и допълнително се третират с нови машини за тъпчене на сняг. Повечето маршрути са лесни, но се намират и трудни терени, които изискват натрупан опит, като например пистата за гигантски слалом.
Пистите се делят на два типа: зелени и черни. Първите са направени за тези, които тепърва се учат да карат ски или са средно напреднали, а черните представляват истинска тръпка за професионалистите. Те са разположена на височина от 1925 до 1450 метра и повечето от тях водят началото си от връх Снежанка. Общата им дължина е 37 км. и най-трудната се нарича Стената. Курортът предлага и добри възможности за практикуване на ски бягане и по този начин всеки може да се наслади на всички красоти, които се крият наоколо.
За трасетата непрекъснато се полагат големи грижи, за да бъдат те още по-безопасни и привлекателни за туристите. За последно преди 1 – 2 години са отворени две нови такива, които имат дължина от около 7 км. От съществено значение за развитието на туризма тук е условията в Пампорово непрекъснато да се подобряват, да изненадва посетителите си с нови атракции и да поддържа жив техния интерес, за да останат очаровани от него и на следващата година отново да се завърнат.


Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пампорово - ски раят за любители и професионалисти е едно от нещата които привличат туристи в Пампорово. Виж Пампорово - ски раят за любители и професионалисти и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн