Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ Пловдив/ Куклено-драматичен театър Hand - град Пловдив

Куклено-драматичен театър Hand - град Пловдив

Рейтинг: 0.00 (0 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Ana

Добавено на: 14.12.2015

Държава: България

Населено място: Пловдив

Описание на Куклено-драматичен театър Hand - град Пловдив

Куклено-драматичният театър “Hand“ е създаден в Париж от Ивомир Игнатов-Кени през 1990 година. Първото му официално представление е през същата година на фестивала в Шарльовил – Мезиер(„Festival Mondial de la marionette à Charleville Mézières“). Там той получава и името си -„Hand Theatre“, от мениджъра на театър „Темпо“ в Гент Фреек Неруинг, който остава поразен от етюдите с голи ръце на Ивомир Игнатов. Актьорите са невероятни професионалисти, които успяват да накарат всеки зрител, било то малък или голям, да се усмихне.
 
Целта на театъра е да популяризира стиловете, в които работи екипът - куклен театър за деца и възрастни, ситуационна комедия, драматичен театър, клоунада, пантомима и „stand – up comedy“. Смехът е универсалният език, който достига до всеки. Чрез него посланието стига по лесно до съзнанието и остава там за дълго време. 
 
Театърът гостува на различни сцени из цяла България, както и в училища, детски градини и клубове. Участва в благотворителни представления, изложби, презентации, откривания дори и частни партита. От откриването си до днес трупата е гостува в над 30 държави на 4 континента - Русия, Чехия, Словакия, Гърция, Турция, Естония, Финландия, Норвегия, Англия, Египет, Холандия и много други. Към театъра има няколко школи за деца и възрастни. За децата се представят: „Хитър Петър“, „Вещицата от килера“, „Карлсон“, „Приказки на клоуните“, „Страната без остриета“, „Легенда за мартеницата“.  За възрастни се играят постановките „Червена шапка - презареждане“, „Предателят“, „Началото“, „Его“( тя е първа постановка за театъра от основаването му), „Ескориал“ и други.
 
Театърът се помещава в красива зала в Пловдив, на булевард „Руски“18, съвсем близо до река Марица. Залата може да приеме 80 деца или 110 възрастни. Осветлението и озвучаването са професионални с модерна техника. За да следите представленията, можете да се включите в тяхната фейсбук страница. Театърът организира постановка „Пътят за никъде“, за която набира средства, за да се реализира. Тя е преназначена за всички желаещи да се докоснат до изкуството, наречено  Театър „Hand”.
 

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Куклено-драматичен театър Hand - град Пловдив е едно от нещата които привличат туристи в Пловдив. Виж Куклено-драматичен театър Hand - град Пловдив и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн