Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ Приморско/ Змийски остров - град Приморско

Змийски остров - град Приморско

Рейтинг: 0.00 (0 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Becky

Добавено на: 10.02.2016

Държава: България

Населено място: Приморско

Описание на Змийски остров - град Приморско

Змийският остров близо до Приморско е едно невероятно интересно местенце в България. Той влиза в природния резерват „Ропотамо”. Островът се намира на север от реката и на около 200 метра от брега. В миналото е носил името Свети Тома и Фидониси. Змийският остров е един от 7-те острова по българското Черноморие. Представлява малко, кръгло, скалисто островче, което е необитаемо и заема площ от почти един хектар. Тук има уникален животински свят. Много редки птици избират именно него, за да гнездят. Най-много са чайките, които през ранната пролет правят своите гнезда по скалите на брега. През пролетта и есента Змийският остров се превръща в една от спирките на прелетните птици от Виа Понтика. Хиляди птици спират, за да си починат и да се заредят с храна.


Змийският остров се отличава с голяма популация на мишевидния гризач Гюнтерова полевка. Това е много рядък вид гризач, който се среща на малко места в България. Името на острова идва от многото змии, които обитават скалистите брегове на острова. В миналото Змийският остров често е бил разкопаван от иманяри, които смятали че ще открият златни съкровища, скрити дълбоко в земята. Тези безразборни разкопки са голяма опасност за флората и фауната на острова. За да бъде спасен през 1932 година известният български зоолог Иван Бунеш донася на Змийския остров кактуси от типа Опиниция. Те намират идеални условия за развитие и бързо се разпространяват по цялата му територия. Те са особено красиви лятото, когато цъфтят, а през септември имат плодове, които са големи колкото синя слива. Те са ядливи и имат много интересен вкус на ягода.

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Змийски остров - град Приморско е едно от нещата които привличат туристи в Приморско. Виж Змийски остров - град Приморско и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн