Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ София/ Зала Арена Армеец - град София

Зала Арена Армеец - град София

Рейтинг: 0.00 (0 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Kali

Добавено на: 04.12.2015

Държава: България

Населено място: София

Описание на Зала Арена Армеец - град София

Зала „Арена Армеец София“ е една от новите зали, построени в столицата.Тя е мултифункционална и в нея се провеждат, както различни спортни срещи така и много концерти и спектакли. Тя носи името на спонсора, дал средства за изграждането й ЗАД “Армеец“ и така ще е за период от 6 години. 
 
През 2008 правителството начело със Сергей Станишев, който е министър-председател, взема решение да се построи нова голяма зала близо до „4-ти километър“, която да е с модерни технологии и да е подходяща за срещи на международни турнири и квалификации. При строежа и изграждането е предвидено в нея да могат да се играят поне 30 вида спортни срещи. Началото на строежа е дадено на 2 юли 2009 година от Държавна агенция за младежта и спорта и средствата идват от държавата и главния спонсор ЗАД “Армеец“. Официално залата е открита две години по-късно на 30 юли 2011 година.
 
Зала „Арена Армеец“ има 12 470 седящо места, като 3500 са подвижни.  Няма друга закрита зала в България с такива размери. При провеждане на концерти залата може да поеме дори 15 000 посетителя. За гостите е направен паркинг за 1200 коли, при по-мащабно събития се затваря едното платно на булевард „Асен Йорданов“, за да може да се намери място на автомобилите. Има два пресцентъра за конференции със журналисти, както и ресторант, фитнес и зала за тренировки и подготовка. 
 
Едно от първите събития, които се провеждат в залата след откриването й, е „Нощта на скоковете“-последен кръг за световната купа по екстремен фрийстайл мотокрос. През май месец 2012 година „Арена Армеец“ е домакин на квалификациите по волейбол за Олимпийските игри в Лондон 2012 година. В тях участват 8 от най-добрите мъжки отбори от Европа по волейбол. Българският национален отбор участва като домакин. През същата година се провеждат и финалите на Световна лига по волейбол. През ноември 2015 година на сцената на „Арена Армеец“ се проведе конкурсът за Детска Евровизия, като залата влезе в историята като най-голямата, в която се провежда конкурсът от създаването му. 
 
В края на ноември бе изиграна и приятелска среща между първата ракета на тениса у нас Григор Димитров и френския тенесист Гаел Монфис. Нашето момче разби конкурента пред хилядната родна публика.
 
През последните  години на сцената на „Арена Армеец“ пяха звезди от световна величина - Ерос Рамацоти, Горан Брегович и неговият бенд, Хулио Иглесиас, и много други. До края на 2015 и началото на 2016 концерти ще имат още Енрике Иглесиас, Ханс Цимер и Форинър.
 

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Зала Арена Армеец - град София е едно от нещата които привличат туристи в София. Виж Зала Арена Армеец - град София и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн