Zaglavie

Съобщение

OK

Връх Джангал

Рейтинг: 0.00 (0 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Hristo

Добавено на: 20.05.2016

Държава: България

Населено място: Гоце Делчев

Описание на Връх Джангал

Връх Джангала или както още е известен Дженгал, е един от най-красивите в Пирин. Той е висок 2730 метра и гранитната му снага е в страни от Полежанското било, между връх Момини двори и седловината Джангалска порта. Склоновете на върха са доста стръмни и се спускат към заобикалящите го циркуси. От всяка страна върхът е величествен и впечатляващ.

Има няколко места, от които може да бъде покорен върхът. Хай-лесната пътека тръгва от заслона при Тевното езеро. Има неофициална маркировка, изкачва се до седловината до връх Валявишки чукар, после се спуска надолу и достига назъбения гребе до връх Джангал. Подсича гребена и излиза в северната му страна, от тома котата на върха се стига бързо и по много лесен терен.

Върхът може да се изкачи откъм седловината Джангалска порта, но там пътят е много труден и опасен и изисква големи познания и екипировка. Пътеката почти не се вижда, преминава през гребена и излиза на едно малко плато от северната страна на върха. Има възможност и за изкачване от Попово езеро. Там пътеката се губи по склона, излиза над платото по северния склон и се събира с маршрута от джангалска порта.

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

 • Банско

  Разстояние:
  На 14.62 км от обекта

 • Разлог

  Разстояние:
  На 20.11 км от обекта

 • Мелник

  Разстояние:
  На 22.23 км от обекта

 • Сандански

  Разстояние:
  На 24.42 км от обекта

 • Петрич

  Разстояние:
  На 41.98 км от обекта

 • Самоков

  Разстояние:
  На 70.28 км от обекта

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Връх Джангал е едно от нещата които привличат туристи в Гоце Делчев. Виж Връх Джангал и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн