Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ София/ Връх Гарванов камък

Връх Гарванов камък

Рейтинг: 0.00 (0 глас)

Тип: Забележителности

Добавено от: Hristo

Добавено на: 20.05.2016

Държава: България

Населено място: София

Описание на Връх Гарванов камък

Връх Гарванов камък се намира в Гребен планина, в българската и част. До него се стига по черен път, в началото на който има спирка. Тя е в първата махала на селото в подножието на върха. Веднага след спирката пътят тръгва нагоре и наляво към върха. След изкачването на възвишението има спускане към падина и после отново изкачване през прекрасна букова гора. След гората започва едно обширно каменисто било, където могат да се видят интересни скални форми. Някои скали са издълбани и на тях има символи. От Гарвано камък се открива невероятна панорама към Гребен, Влашка планина и Руй. Изкачването от селото до върха отнема около час, но през лятото трябва да бъдете внимателно, защото под скалите се крият много змии.

На върха са намерени останки от Скално светилище. При археологически разкопки са открити много фрагменти от различни предмети, но по-късно разкопките са спрени по-неизвестни причини. Днес върхът се е превърнал в привлекателна дестинация.

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Връх Гарванов камък е едно от нещата които привличат туристи в София. Виж Връх Гарванов камък и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн