Zaglavie

Съобщение

OK
Rezervaciq.com/ България/ Велинград/ Велинград и неговите вълшебни извори

Велинград и неговите вълшебни извори

Рейтинг: 5.00 (5 гласа)

Тип: Забележителности

Добавено от: Dilqna

Добавено на: 06.08.2010

Държава: България

Населено място: Велинград

Описание на Велинград и неговите вълшебни извори

Велинград е едно от най-красивите места в България тихо сгушило се сред удивителните прелести на Западни Родопи и характеризиращо се с живописна природа, редки растителни видове, много представители на животинския свят, спокойствие, свеж въздух и приятна атмосфера. Градът е разположен в Южна България в община Пазарджик и се е образувал през 1948 година от обединяването на трите очарователни селца: Чепино, Лъджене и Каменица, които днес са негови квартали.

Велинград е не само най-големият балнеологичен курорт в страната ни, но се нарежда и сред първенците и на Балканите. Всяка година тук идват хиляди нашенски и чуждестранни туристи– едни с надеждата да намерят лек за мъките си, а други просто за да прекарат една чудесна почивка и да релаксират.

Градчето определено има много неща, с които може да се гордее като едно от тях е наградата и признанието, което получава през 2009 година, когато е обявен за Спа столицата на Балканския полуостров. Но този факт не бива да ни учудва, а напротив да ни радва и да се чувстваме горди, че той е част от родината ни.

Природата е била изключително щедра към него и го е дарила с несметни природни богатства, които се срещат много рядко у нас. Във вътрешността, а и в района около него има над 80 минерални извора с лечебни свойства, които несъмнено са най-голямата му забележителност и същински дар за търсещите изцеление. Из недрата на тези земи се крият най-голямите находища на минерална вода в България, които на брой са общо 6 (Лъджене 1 и 2,Чепино, Варварски бани,Каменица и Драгиново) с температура варираща между 28 и 90 градуса.

В курорта успешно се лекуват редица заболявания на дихателните пътища, на опорно-двигателния апарат, белодробни и ставни заболявания, гинекологични и неврологични проблеми и още много други. Затова и напливът от посетители тук е толкова голям. Повечето от специализираните Спа хотели предлагат различни по вид процедури с удивителен ефект, използвайки в тях термална вода.

Едно от най-големите постижения на Велинград е болницата „Света Петка Българска ”, която се е доказала в лечението на пневно – фтизиатрични заболявания. В нея се извършва ароматерапия, кинезитерапия, галванотерапия и групови инхалации. Всеки един пациент получава нужното му внимание, като му се изготвя специална програма с физически упражнения, които той трябва да изпълнява под зоркото око на специалистите. Целта е да се постигнат максимално добри резултатите и хората да остават доволни.
Жителите от района изпитват особена почит към необикновенните възможности на водата. Дори траките и римляните, които населявали местността преди много, много време са я използвали и се прекланяли пред безграничната й сила.

Близки събития

  • 8 Март

    Разстояние:
    На 08.03.2018На 84.48 км от обекта

Близки събития

  • 8 Март

    Разстояние:
    На 08.03.2018На 84.48 км от обекта

Карта

Хотели в близост

Заведения в близост

Близки градове

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Велинград и неговите вълшебни извори е едно от нещата които привличат туристи в Велинград. Виж Велинград и неговите вълшебни извори и коментирай, ако си бил там или имаш въпроси!

уеб дизайн