Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Гоце Делчев

 На двата бряга на Неврокопската река, приток на река Места, се издига град Гоце Делчев, който е наречен на българския революционер. Сгушен в подножието на Пирин, градът е наследник на римския град Никополис. Гоце Делчев е заобиколен от красива природа и изпълнен с чист въздух.
Благодарение на разположението си в полите на Пирин и мекия си климат, Гоце Делчев има отлични условия за туризъм. В града има редица къщи за гости и хижи, както и няколко хотела, като най-големият хотел Неврокоп се намира на самия център. Различни заведения предлагат вкусни традиционни ястия и местни специалитети в уютна и спокойна обстановка.
Прекрасните паркове с високи дървета от двете страни на алеите, места за почивка и фенери, които да осветяват пътя през нощта, превръщат разходката в истинска наслада независимо от сезона. Гордостта на града е многовековният чинар, чиято възраст е около 500г. В центъра на града има издигнат паметник на Гоце Делчев.
Около града има различни природни паркове, където може да се видят различни видове диви животни. На няколко километра се намират Огнянските минерални извори. В близкото село Делчево се провеждат фестивали за Еньовден и Трифон Зарезан, които все повече привличат любители на местните традиции, архитектура и природни забележителности. Село Лещен е истински архитектурен шедьовър с запазените си старинни къщи.
В Гоце Делчев се развива спорта и културата. На открития стадион се провеждат мачове на местния футболен отбор, има планове за построяване на закрита спортна зала. Градът има традиции в борбата и мъжкия хандбал.
Красотата на околността привлича все повече туристи и Гоце Делчев става предпочитана туристическа дестинация.

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Гоце Делчев с карта и телефон

Ресторант Орбел - Гоце Делчев


Тип обект: Ресторанти

Работно време: пн - нд: 09:00 - 01:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Wi - Fi, Собствен паркинг, DJ, Градина

Ресторант Олив - Гоце Делчев


Тип обект: Ресторанти

Тип Екстри: Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Градина

Ресторант Езерото - Гоце Делчев


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 7:30 – 23:30

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Градина

Ресторант Uva Nestum - Гоце Делчев


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 12:00 – 23:30

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Градина

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Гоце Делчев. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн