Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Говедарци

 Село Говедарци е разположено в югозападна България и в близост до град Самоков. По своята същност селото носи богата история от българското минало разказвани под формата на легенди и приказки. По тази местност са останали спомени от траки и славяни, имената на царе като Иван Шишман и Самуил, българското слово е разнасяно чрез Паисий и следовниците му и всички те са имали нещо сходно с Говедарци.

Климата в региона е умерен, местата са скрити от планините, което обяснява липсата на ветрове, а това прави селото изключително благоприятно за туризъм.

Местността е много подходяща за отдих, почивка и релакс. Разположението около борови гори благоприатства за здравословен и чист въздух.

Селото е населявано от голям брой жители, което го нарежда на първо място за община Самоков. Интересно разположени са къщите в него – по десния бряг на река Искър, а местните се занимават основно с животновъдство и земеделие.

Щом стане дума за забележителности в Говедарци, то непременно трябва да се спомене Рилски манастир, който е разположен недалеч от селцето и който години наред е бил огнище на българската духовност в най-тъмните векове на игото. В района на село Говедарци има множество манастири и църкви, помагали в тежките години на българското население, където намирали убежището си.

В самото село има три църкви, три параклиса и един манастир. Сред тях е Манастир "Св. Георги", а разположението на всички тях е в местности "Мечкарица", "Изворо" и "Тапанковица".

Природата около Говедарци е меко казано приказна. Тук посетителите могат да се докоснат до неповторимостта на Седемте рилски езера, да видят Урдина река и Искър река и да се потопят в неповторимата природна картина запазена през вековете.

На фона на цялото земно богатство планина Рила се оглежда в кристалните води и допринася за топлина и свежест в Говедарци. Този край се явява и естествен изходен пункт за някои от най-красивите планински маршрути водещи към планината, а тям туриста може да изкачи връх Мальовица.

Нощувки за една вечер или за цяла ваканция се предлагат от множество хотели и къщи за гости, а добронамереността на местните и обслужващия персонал са така сърдечни, че могат да повлияят за по-дългия престой.

 

Намери хотел в BG

Хотели в Говедарци с механа

10 Houses Hotel - Говедарци


Екстри в обекта: Паркинг - външен, Механа, Лоби бар, Зона за релакс, Външен басейн

Къщи за гости Стаменови - село Говедарци

Екстри в обекта: Прибори и съдове в обекта, Оборудвана кухня, Механа, Камина в обекта, Барбекю

Къща за гости Екорелакс - Говедарци

Екстри в обекта: Ютия в обекта, Чуждоезично обслужване, Химическо почистване, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Списания и вестници, Ски училище, Ски оборудване, Ски гардероб, Сейф/каса в обекта, Сауна, Рецепция-денонощна, Рент а кар, Прибори и съдове в обекта, Пералня в хотела, Охраняем паркинг, Осигурен транспорт, Обслужване по стаите, Оборудвана кухня, Механа, Масажи, Кът за пушене, Камина в обекта, Детски басейн, Детска площадка, Двор, Градина, Гледане на деца, Гладене в обекта, Безплатен паркинг, Барбекю, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Говедарци или около Говедарци и с механа на разположение на гостите

уеб дизайн