Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Говедарци

 Село Говедарци е разположено в югозападна България и в близост до град Самоков. По своята същност селото носи богата история от българското минало разказвани под формата на легенди и приказки. По тази местност са останали спомени от траки и славяни, имената на царе като Иван Шишман и Самуил, българското слово е разнасяно чрез Паисий и следовниците му и всички те са имали нещо сходно с Говедарци.

Климата в региона е умерен, местата са скрити от планините, което обяснява липсата на ветрове, а това прави селото изключително благоприятно за туризъм.

Местността е много подходяща за отдих, почивка и релакс. Разположението около борови гори благоприатства за здравословен и чист въздух.

Селото е населявано от голям брой жители, което го нарежда на първо място за община Самоков. Интересно разположени са къщите в него – по десния бряг на река Искър, а местните се занимават основно с животновъдство и земеделие.

Щом стане дума за забележителности в Говедарци, то непременно трябва да се спомене Рилски манастир, който е разположен недалеч от селцето и който години наред е бил огнище на българската духовност в най-тъмните векове на игото. В района на село Говедарци има множество манастири и църкви, помагали в тежките години на българското население, където намирали убежището си.

В самото село има три църкви, три параклиса и един манастир. Сред тях е Манастир "Св. Георги", а разположението на всички тях е в местности "Мечкарица", "Изворо" и "Тапанковица".

Природата около Говедарци е меко казано приказна. Тук посетителите могат да се докоснат до неповторимостта на Седемте рилски езера, да видят Урдина река и Искър река и да се потопят в неповторимата природна картина запазена през вековете.

На фона на цялото земно богатство планина Рила се оглежда в кристалните води и допринася за топлина и свежест в Говедарци. Този край се явява и естествен изходен пункт за някои от най-красивите планински маршрути водещи към планината, а тям туриста може да изкачи връх Мальовица.

Нощувки за една вечер или за цяла ваканция се предлагат от множество хотели и къщи за гости, а добронамереността на местните и обслужващия персонал са така сърдечни, че могат да повлияят за по-дългия престой.

 

Намери хотел в BG

Говедарци хотели

Хотел и бунгала ски-писта - Говедарци

Екстри в обекта: Паркинг - външен, Двор, Барбекю, Ски училище, Охраняем паркинг

Хотел Миглена - Говедарци

Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Градина, Барбекю

Къщи за гости Стаменови - село Говедарци

Екстри в обекта: Механа, Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Барбекю, Камина в обекта

Къща Аник - Говедарци


Екстри в обекта: Оборудвана кухня, Градина, Ютия в обекта, Камина в обекта, Локално парно

Семеен Хотел Искър - Говедарци

Екстри в обекта: Ресторант, Барбекю, Ски училище, Бар в хотела, Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Багажно помощение, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Вила Бързанови - Говедарци


Екстри в обекта: Механа, Паркинг - външен, Прибори и съдове в обекта, Двор, Барбекю, Камина в обекта, Локално парно

Вилно селище и бунгала Горски кът - Говедарци

Екстри в обекта: Ресторант, Безплатен паркинг, Градина, Барбекю, Детска площадка, Камина в обекта

Къща за гости Светлина - Говедарци


Екстри в обекта: Оборудвана кухня, Прибори и съдове в обекта, Барбекю

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Говедарци за 2016 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Говедарци още сега!

уеб дизайн