Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Габрово

Кой не е чувал за града на хумора и сатирата – град Габрово. Градът е разположен в полите на Стара Планина, съвсем близо до прохода Шипка и до местността Узана.
Тази местност привлича все повече туристи целогодишно. Тук може да се насладите на тишина и спокойствие, чист въздух и свежа природа.
Габрово е люлката на българската култура. Не случайно тук е открита първата Априлска гимназия. Сега има редица училища, театри, читалища, които развиват просветна и културна дейност с многобройните си школи и кръжоци. Създадени са музеи, които пазят културното наследство на габровския край. Един от най-интересните и уникални по рода си е Домът на хумора и сатирата. Тук е събрано цялото хумористично творчество на габровци.
Хотели в Габрово има много. Тук може да се настаните в къща за гости или семеен хотел, а край Габрово може да изберете и някоя вила. Има и големи хотелски комплекси край Габрово, където ще се насладите напълно на тишината и чудната природа.
В Габрово има много места, където може да хапнете вкусно. Тук има ресторанти, механи, барове и кафенета. Предлагат се местни специалитети, както и традиционна кухня.
В града има 5 моста, които водят съществуването си от 19 век. Те предават автентичен вид на града и напомнят за славните му години, когато е бил водещо място за търговия и култура.
Градът може да се похвали и със зоологическа градина, която събира посетители от целия район.
Габрово предлага различни развлечения и ако дойдете тук на почивка ще има какво да правите. Може да се отскочи до архитектурния резерват Етъра, който пази спомена за миналите векове Там всичко е останало в миналото. Къщите, тесните калдъръмени улички, дюкяните и работилниците ни връщат назад във времето. Разходката из Етъра е вълшебна. Габрово предлага забавление за цялото семейство. Малките деца тук се наслаждават на захарните котки без опашки, да дървените играчки, измайсторени от габровските майстори.
Хотелите в Габрово предлагат комфорт и уют, което е предпоставка за една отлична почивка. Близостта на Стара планина ни разкрива страхотна природна гледка. Не се колебайте да резервирате стая в някой хотел в Габрово, ще останете доволни както от обслужването, така и от развлеченията, които предлага този град.
 

Намери хотел в BG

Къщи за гости в Габрово

Джелепова Къща - Габрово

Екстри в обекта: Градина, Външен басейн, Барбекю, Багажно помещение

Тачева Къща Резиденция - Габрово


Екстри в обекта: Градина, Външен басейн, Барбекю

Шарлопова Къща - Габрово

Екстри в обекта: Тангентор в обекта, Сауна, Пералня в хотела, Градина, Барбекю

Парлапанова Къща - Габрово

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Тераса/веранда, Ресторант, Градина, Барбекю, Багажно помещение

Къща за Гости Тодорови - Габрово

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Ски училище, Рецепция-денонощна, Кът за пушене, Барбекю, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Старата къща Лисец - Габрово


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Ски училище, Рент а кар, Пералня в хотела, Градина, Велосипеди под наем, Барбекю, Алтернативен туризъм

Къща за Гости Кольовата Къща - Габрово

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Списания и вестници, Пералня в хотела, Градина, Гладене в обекта, Барбекю, Бар в хотела, Багажно помещение

Къща за Гости Царева Ливада - Царева Ливада

Екстри в обекта: Централно парно отопление, Фитнес, Тенис на маса, Градина, Барбекю

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички къщи за гости намиращи се в Габрово или около Габрово

уеб дизайн