Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Вършец хотели

Къща за Гости Вила Савови - Вършец

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Детска площадка, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Балнеокомплекс Тинтява - Вършец

Екстри в обекта: Външен басейн, Ресторант, SPA център, Велосипеди под наем, Сауна, Парна баня, Сейф/каса в обекта, Туристическо бюро, Конферентна зала, Фитнес, Солариум, Рецепция-денонощна, Банкомат/АТМ

Спа Хотел Медикус - Вършец

Екстри в обекта: Ресторант, SPA център, Сауна, Парна баня, Сейф/каса в обекта, Конферентна зала, Закрит басейн, Градина, Детска площадка, Тангентор в обекта, Обслужване по стаите, Масажи, Списания и вестници, Бар в хотела, Рецепция-денонощна, Багажно помещение, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Кът за пушене, Асансьор, Гледане на деца

Самостоятелни Стаи Елит - Вършец


Екстри в обекта: Централно парно отопление

Къща за гости Елина - Вършец

Екстри в обекта: Външен басейн, Сауна, Тенис на маса, Фитнес, Градина, Барбекю, Тангентор в обекта, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Kъща за Гости Лъчи - Вършец

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Централно парно отопление

Вила Импрес - Вършец

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Чуждоезично обслужване

Наталия Къща за Гости - Вършец

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Централно парно отопление, Тераса/веранда

Къща за Гости Свети Георги - Вършец


Екстри в обекта: Външен басейн, Ресторант, Велосипеди под наем, Сауна, Тенис на маса, Градина, Барбекю, Детска площадка, Масажи, Централно парно отопление, Трансфер - платен, Чуждоезично обслужване


Полезно за Вършец

Обща информация:

Вършец е разположен в Северозападна България и в Област Монтана. Намира се в подножието на връх Тодорини кули, в северната част на Стара планина и с 395 метра надморска височина. Географското положение го определя като климатичен курорт, който става известен сред туристите със своята минерална вода и приятния планински климат. Вършец се е превърнал в идеално място за балнеолечение и различни оздравителни процедури.
В града се намира вторият по големина полуестествен природен парк в страната селд Борисовата градина в София.
Възникването на Вършец е свързано с балнеолечението. През турското робство е познат като Виришниче и 1850 година е приета за появяването на курорта Вършец. Тогава Димитър Лучков се излекува благодарение на лечебните свойства на местната вода. През 1910 година е построена и първата баня в града. Двадесет години по-късно е направена нова баня в античен стил, постепенно се появяват много нови вили и хотели и градът продължава да се развива и до днес.
 

Любопитно:

През 1999 година във Вършец е създаден Исторически музей. Сградата, в която се намира, е построена в началото на 20 век и е била частен дом. Притежава невероятна архитектура и чар. В музея има четири отдела- Античен, Археологически находки и монетна колекция, Етнография и Балнеология. В раздел „Античен“ са изложени находки, принадлежали на тракийски племена и такива от римската епоха. Музеят разполага с голяма етнографска сбирка с облекла и различни елементи от бита на населението в този регион, Новата история на Вършец като балнеолечебен курорт е представена в отделен раздел. Изложени са много документи, снимки и различни материали, свързани с балнеолечението. Най-ценният предмет в музея е бронзова скулптура на тракийското момче-бог Телесфор. Днес то се е превърнало в символ на града. Музеят разполага със собствена изложбена зала, в която периодично се правят различни временни изложби.

Транспорт и инфраструктура:

През последните години пътната инфраструктура във Вършец е обновена и подобрена. Има няколко пътя , които свързват Вършец с Берковица, Враца, Своге и София. В града има автогара, която свързва града с околните населени места.

Автобусни линии:

Във Вършец има автогара и градът е свързан с редовни автобусни линии със София, Берковица, Лом, Видин и по-малки съседни населени места.

Аптеки:

В града има две аптеки.

Бензиностанции:

В града има 3 бензиностанции.

Банки/Банкомати:

В града няма банки, само два банкомата.

Плажове:

В града има Градски плаж с два басейна с минерална вода.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Вършец за 2017 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Вършец още сега!

уеб дизайн