Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Видин

Първата асоциация, която изниква в ума ни, когато чуем за град Видин, е свързана с крепостта Баба Вида. Това уникално място ни пренася назад във времето, за да ни разкаже славната си история. Това е единствената изцяло запазена средновековна крепост в България и е притегателен център на любители на историята от България и чужбина, която се е превърнала и в символ на града.
Във Виден се провеждат ежегодно различни фестивали, панаири,конкурси, изложби и турнири. За жителите на града е осигурен разнообразен културен живот и има много възможности за творчески изяви. Читалищата, библиотеките и музеи, които се грижат за обогатяването на видинското население.
За любителите на спокойствието и тишината има изградени прекрасни паркове. Крайдунавска градска градина е уникално българско съчетание на английски и австрийски стил. При разходката се наслаждаваме на открити и закрити пространства, които са характерни за Англия и барокови форми на чемширите, характерни за австрийските паркове. При разходката може се видят архитектурни паметници като театър „Вида“, джамията и библиотеката на Пазвантоглу, Телеграф капия, турската поща, крепостта Баба Вида.
Разположението му на река Дунав го прави подходящо място за практикуване на водни спортове и риболов. Има изградени два моста, които го свързват с Румъния.
В градът има места, където може да се хапне, пийне и потанцува или просто места ,където да се побъбри с приятели. Видин е център на богат културен и обществен живот, предлага места за забавления и спортни дейности. Населението на града може само да се радва, че са жители на този прекрасен град, от където са произлезли редица известни личности. Град, който е бил важен център и връзка с Европа. Град, който е бранел смело до последен дъх своите крепостни стени.

Намери ресторанти в BG

Ресторанти и заведения в Видин с карта и телефон

Ресторант Класик - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 07.00 - 24.00

Тип Екстри: Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Градина

Ресторант Видин - Видин


Тип обект: Ресторанти, Бистра

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Обедно меню, Wi - Fi, Собствен паркинг, Градина

Ресторант Нептун - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 0:00 – 23:30

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Собствен паркинг

Заведение за бързо хранене Червената шапчица - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: Понеделник-Неделя: 7:00 - 21:00

Тип Екстри: Климатик, Обедно меню, Wi - Fi

Ресторант Театрото - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: Всеки ден от 09.00 до 02.00 ч.

Тип Екстри: LCD/Плазма, Камина, Климатик, Wi - Fi, DJ

Ресторант Дунав - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: от 14:00 - 24:00 час. Почивен ден – неделя

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Собствен паркинг, VIP зала

Ресторант Ровно - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 07:00 - 23:00

Тип Екстри: Климатик, Wi - Fi, Сепарета, Собствен паркинг

Ресторант Еос - Видин


Тип обект: Ресторанти

Работно време: 07:00 - 00:00

Тип Екстри: LCD/Плазма, Климатик, Wi - Fi, Собствен паркинг, DJ

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Вижте отбрани заведенията - ресторанти, механи, барове и дискотеки в Видин. Всички са със снимки, карта и телефони!

уеб дизайн