Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Бургас

 Хрумвало ли ви е с посещение на Бургас по повод плануваното море да направите една обиколка на всички исторически места, културни паметници и природни забележителности?!
Сега всеки проявяващ интерес към споменатата идея ще има тази възможност, както и да планува почивка в луксозен хотел в Бургас.

Обиколка из град Бургас ще внесе разнообразие в горещите дни и ще накара сетивата да се насладят на всичко, което обичат.
Тук се провеждат много на брой фестивали, превърнали се в традиция за града, чиито основи са поставени още през 1973 година.
Почивка и престой в Бургас гарантират неповторима атмосфера, в периода на септември месец, когато стартират фестивалите.
В месеците стартиращи летния сезон – май и юни, също могат да се видят някой от най-грандиозните фестивали на Бургас.
Интересно културно събитие представлява и триседмичния фестивал на операта и класическата музика, което започва през юли месец.

За всеки отседнал в хотел, в града или околността, природните забележителности ще бъдат вълнуващо и незабравимо изживяване. Към тях се отнасят четирите Бургаски езера, които са смятани за безценно биологично богатство на цялата страна. Тяхното великолепие допринася за създаване на най-големия комплекс от крайморски езера. Имената им са както следва: Атанасовско, Мандренско, Поморийско и Бургаско езеро.

От тях последното е най-голямото езеро в България, простира се на 27.6 квадратни километра и достига 1.3 м дълбочина. Обитавано е от различни видове риби, безгръбначни и птици. С най-голям е брой са пеликани, чапли и ибиси. Около За Поморийското езеро е характерен балнеологичният курорт, наречен Бургаски минерални бани. Той е най-старият в страната.
За културните забележителности на град Бургас на първо място се нарежда Регионалния Исторически музей. Смата се за най-старинната постройка в тази част и се слави с интересни изложби. Тук посетителите могат да зърнат Етнографски музей, къща-паметник на културата, поместваща множество кукерски маски, носии и атрибути за различни ритуали, ползвани в миналото.

Не по-малко интересна забележителност е природонаучния музей, поместваща геоложки състав от целия район, както и всичко от света на флора и фауна. В него могат да се видят 1000 типа насекоми и влечуги, отнасящи се все към защитените видове.
Към останалите културни забележителности се нарежда и Операта в Бургас, както и Кукления театър и градския централен театър.
Голяма атракция за града е Морската градина.Тя предоставя възможност за разходка и почивка, придружени от природна красота и морски бриз. Самото разположение на парка е върху възвишение на брега, отрупано от красиви цветни лехи, разнообразен свят на дървета и различни скулптури. На територията на парка има зоопарк, казино, летен театър.
Катедралата „Св. Св. Кирил и Методий” е следващата забележителност на Бургас. Тя буди възхищение с уникалните си стенописи и олтар с неповторима дърворезба. Интересна е и Арменската църква, датираща от 1855 г.

В централните части на Бургас са разположени главно архитектурни постройки и стари възрожденски къщи. В малките улички е обсипано с множество кафета, ресторанти, нощни заведения и всичко за създаване истински комфорт на гостите.
Хотели за всеки вкус и джоб предлагат идеални условия за настаняване и престой в един от морските градове на страната – Бургас.

Намери хотел в BG

Апартаменти в Бургас

Апартамент Тони - Бургас


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Тераса/веранда, Пералня в хотела, Кът за пушене, Гладене в обекта, Асансьор

Хотел Бургаски свободен университет - Бургас

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Сейф/каса в обекта, Рецепция-денонощна, Магазини в обекта, Гладене в обекта, Бар в хотела, Багажно помещение, Асансьор

Sunny Apartment - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Фризьорско студио, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Рент а кар, Магазини в обекта, Детска площадка, Гледане на деца, Велосипеди под наем, Банкомат/АТМ, Асансьор, Алтернативен туризъм, Exchange бюро

Студиа Слънчеви Пясъци - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Фризьорско студио, Трансфер - платен, Рент а кар, Магазини в обекта, Гледане на деца, Банкомат/АТМ, Асансьор, Алтернативен туризъм

Хотел Sea Horse - Бургас

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Детска площадка, Градина, Бар в хотела, Багажно помещение

Студио Мира - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Пералня в хотела

Апартамент Гурко - Бургас

Екстри в обекта: Трансфер - платен, Магазини в обекта

Апартамент Ваня - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Банкомат/АТМ, Асансьор

Апартаменти Изгрев - Бургас

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Тераса/веранда, Тенис корт, Асансьор, Алтернативен туризъм

Zoya Apartment - Бургас


Апартамент Елка - Христо Ботев - Бургас

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Рецепция-денонощна

Апартамент Натали - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Тенис корт, Списания и вестници, Рент а кар, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Велосипеди под наем, Асансьор, Алтернативен туризъм

Стаи и Студиа Бургас - Бургас


Екстри в обекта: Рецепция-денонощна, Асансьор

Гери Апартамент - Бургас


Екстри в обекта: Централно парно отопление

Апартаменти Самуил - Бургас


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Туристическо бюро, Трансфер - платен, Рент а кар, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Магазини в обекта, Гледане на деца, Велосипеди под наем, Exchange бюро

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички апартаменти намиращи се в Бургас или около Бургас

уеб дизайн