Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Боженци хотели

Къща за Гости Странноприемницата - Боженци

Екстри в обекта: Ресторант, Градина, Централно парно отопление

Стефанина къща - Боженци

Екстри в обекта: Рент а кар, Сауна, Конферентна зала, Фитнес, Градина, Барбекю, Детска площадка, Бар в хотела, Рецепция-денонощна, Багажно помещение, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене, Чуждоезично обслужване

Хадживелинов Хан - Боженци

Екстри в обекта: Ресторант, Магазини в обекта, Градина, Барбекю, Детска площадка, Списания и вестници, Централно парно отопление, Багажно помещение, Пералня в хотела, Трансфер - платен, Гладене в обекта, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване, Гледане на деца

Нова Бакалова Къща - Боженци


Екстри в обекта: Сауна, Парна баня, Градина, Барбекю, Тангентор в обекта, Централно парно отопление, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Чуждоезично обслужване

Къща за Гости Старото Школо - Боженци

Екстри в обекта: Велосипеди под наем, Градина, Барбекю, Пералня в хотела, Трансфер - платен, Гладене в обекта, Алтернативен туризъм, Чуждоезично обслужване, Гледане на деца


Полезно за Боженци

Обща информация:

Село Боженци е един от най – красивите архитектурно – исторически резервати в България. Изключително впечатление правят добре запазените обществени сгради и къщи във възрожденски стил.
Занаятчийството и търговията били основните дейности чрез, които местното население се препитавало през 18 и 19 век. Днес обаче това оживление от миналото си остава там. Уникалната архитектура на две и три етажните къщи буди възхищение. Повече от сто къщи в Боженци са запазени със своя автентичен вид. В наши дни селото е сред предпочитаните дестинации за селски и еко туризъм. Някои от къщите са превърнати в музеи, където могат да се видят интересни експозиции.
Една от предлаганите атракции в Боженци е снимка в автентична носия от този край. Налице са няколко пътеки, подходящи за преходи пеша – разходка до Трявна или по римски път. Възстановки на български традиции се правят на празниците Коледа, Гергьовден и Лазаровден. Можете да отседнете в някоя от Боженските къщи, където се предлага настаняване в автентична обстановка от 19 век.

Любопитно:

Според легенда от древността селището е основано от болярка от Търново на име Божана, която след смъртта на съпруга си се заселила тук с децата си, в периода когато турците завзели старата столица Търново. На нейно име било наречено и селото. Легендата разказва, че с Божана тук дошли богати търновлии и със себе си донесли традиции и богата култура.

Транспорт и инфраструктура:

Село Боженци се намира в Северна България на 16 км източно от Габрово, на 40км от Велико Търново, на 214 км от София и на 140км от Пловдив. До него не се достига лесно с обществен транспорт, първо е необходимо да стигнете до Габрово или Дряново и от там да хванете автобус за селото. Всеки ден има автобуси към Боженци, но не са често, затова е добре да сте в някой от тези градове още от сутринта. Пътуването с автомобил е удобно и бързо по пътя В. Търново – Габрово. Пътя става неудобен и тесен след отбивката за селото.

Автобусни линии:

До прекрасния архитектурен резерват се стига от Габрово и Трявна. Най-удобно е пътуване с автомобил.

Аптеки:

Няма аптеки, най-близките са в Габрово.

Бензиностанции:

Няма бензиностанции, най-близките са в Габрово.

Банки/Банкомати:

Няма, най- близките са в Габрово и Трявна.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Боженци за 2017 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Боженци още сега!

уеб дизайн