Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Благоевград

Благоевград е разположен в Югозападна България. Намира се в непосредствена близост до югозападните склонове на Рила планина по поречието на р. Струма и Благоевградска Бистрица. Градът е главен икономически, образователен и културен център в Областта. Близостта на града до Рила и Влахина и в непосредствена близост до Пирин планината, го превръща в предпочитано място за разходка и отдих сред красивата планинска природа. Благоевград град е общински център с богата история и природни забележителности. Благоевград е селище богато на топли минерални извори датиращи още от 300 г. пр.н.е. Намират се в днешния квартал Грамада.
Градът е известен многото си университети, поради което често е наричан градът на университетите. Всяка година хиляди студенти от цяла България се стичат този красив град, за да продължат образованието именно тук. В малките часове кипи среднощен живот, улиците оживяват. Заведенията и кафенета са изпълнени с млади хора.
Градът има сравнително добре развита икономика. В града има ново изградени хипермаркети, като Технополис, Техномаркет, Калфланд, Метро, Зора, Месю Бриколаж. През 2015 г. отваря врати най-големият мол в югозападна Българи – “Ларго”. Благоевград постоянно се развива в културен и икономически аспект.
За гостите си, града предлага големи и малки хотели, както и къщи за гости. Престоят в тя е уютен комфортен. Предлага се идеални условия за настаняване и почивка.
Днес градът има добре развит културния живот. Разполага с множество театри, училища и висши учебни заведения. В Благоевград постоянно се организират концерти, фестивали и всякакви културни мероприятия. Постоянно се строят нови спортни зали и съоръжения. През 2007 г. в кв. Запад се открива многофункционална спортна „Скаптопара“. В нея се организират множество спортни състезания по футбол, волейбол и хандбал.
В града много възрожденски къщи на видни български личности, като някой от тях са превърнати в къщи за гости. Градът е особено богат на термални извори с богат химичен състав. Поради лековитата вода в района се посещава целогодишно от множество хора. Заповядайте в този прекрасен български град. 

Намери хотел в BG

Хотели в Благоевград 2 звезди

Хотел Дива - Благоевград

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Ресторант, Паркинг - гаражен, Детска площадка, Безплатен паркинг

Хотел Ринг - Благоевград

Екстри в обекта: Ресторант, Лоби бар, Градина

Хотел Кардинал - Благоевград

Екстри в обекта: Рецепция-денонощна, Ресторант, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Кът за пушене, Гладене в обекта

Хотел Пилевски - Благоевград

Екстри в обекта: Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Сейф/каса в обекта, Рецепция-денонощна, Рент а кар, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Велосипеди под наем, Бар в хотела, Багажно помещение, Алтернативен туризъм, Exchange бюро

Хотел Ориент - Благоевград

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Ресторант, Рент а кар, Кът за пушене, Детска площадка, Градина, Банкомат/АТМ

Орбита Хотел - Благоевград

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Център бизнес услуги, Централно парно отопление, Туристическо бюро, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Ски училище, Рецепция-денонощна, Ресторант, Рент а кар, Пералня в хотела, Обслужване по стаите, Масажи, Магазини в обекта, Кът за пушене, Конферентна зала, Градина, Гледане на деца, Гладене в обекта, Безплатен трансфер, Барбекю, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Мотел West - Благоевград

Екстри в обекта: Рецепция-денонощна, Барбекю, Бар в хотела, Багажно помещение

Вила Галияна - Симитли

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Снек-бар, Рецепция-денонощна, Конферентна зала, Багажно помещение, Алтернативен туризъм

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички хотелинамиращи се в Благоевград или около Благоевград с категория 2 звезди

уеб дизайн