Zaglavie

Съобщение

OK

Информация за Балчик

 Черноморски град Балчик е запазил облика на една от желаните туристически дестинации, както от гледна точка на летуването, така и по множеството места за разглеждане.
За една неповторима почивка днес Балчик обещава идеални условия за настаняване, както за нощувки в уикенда, така и за едноседмичен престои. Неограничен е броя на малки и по-големи хотели, които предлагат гостоприемна и ведра атмосфера на фона на лукс и удобства.

По плажната ивица могат да се видят неголеми, но прекрасно устроени плажове. Централния плаж на Балчик се намира точно до пристанището на града, а от него могат да се наемат водни колела, джет и всякакви атрактивни увеселения. Не малко са и басейните и водни пързалки в околността, които предлагат весели емоции за най-малките.

За желаещите да посетят плаж с широка плажна ивица само на няколко километра е курорт Албена.
Уникална забележителност в Балчик е Дворецът. Лабиринт от стълбища направени изцяло от камък, омайващ водопад и много зеленина ще разкриват вълшебна картина на всеки посетител. Тук се намира резиденцията на румънската кралица Мария. Двореца е неповторим с глинените делви, мраморен трон, интересен надпис над самия вход, декоративна джамия, византийски православен параклис, трансилвански кладенец.

Разходката продължава към друга вълшебна зона, разположена в местността на Двореца, Ботаническата градина на Балчик. Тук се разгръщат цветни алеи, водопади, зеленина, градина с рози, оранжерия, малки езера, водни колела и приказен изглед към морския бряг.
За романтиците, пътешествениците и всеки обичащ корабоплаването, Яхтено пристанище Балчик ще изуми, изненада и примамва с красиви яхти и прелестен изглед от морето към брега. Яхтеното пристанище е разположено до централно пристанище.

Зона Тузлата прочута с лечебната си кал е друга популярна точка из региона на Балчик. Разположена само на 4 км от него и важен балнеолечебен център.
В Исторически музей Балчик може да се види експозицията за историята на града от създаването му през VI век пр. Хр. Тук могат да се зърнат десетки стъклени и керамични предмети, монетии вещи от живота в Балчик.

Храм на Великата богиня майка Кибела е популярна туристическа дестинация от III в. пр.Хр.,на територията на Балканите. Смата се, че е най-запазеният такъв в целия свят.
Етнографският музей в Балчик датира от средата на XIX век. В него са запазени ценни предмети, облекла, накити на някогашното местно население.
Посещение в Балчик ще е пропито с много интересни и впечатляващи моменти, за всеки решил да гостува.

Намери хотел в BG

Апартаменти в Балчик

Апартамент Морски Рай в комплекс Сий Парадайз - Балчик

Екстри в обекта: Тераса/веранда, Тангентор в обекта, Плаж, Кът за пушене, Алтернативен туризъм

Гудлайф Апартаменти - Балчик

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Фитнес, Тераса/веранда, Ресторант, Масажи, Детска площадка, Дартс, Външен басейн, Бар в хотела

Сий Парадайз Апартамент Комплекс - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Градина

Апартаменти в Лайтхаус Голф & Спа Ризорт - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Фитнес, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Тенис корт, Тангентор в обекта, Солариум, Сейф/каса в обекта, Ресторант, Рент а кар, Плаж, Пералня в хотела, Парна баня, Масажи, Магазини в обекта, Закрит басейн, Градина, Външен басейн, Бар в хотела, Асансьор, Алтернативен туризъм, SPA център

Апартамент Ивелина - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен, Тераса/веранда, Рент а кар, Велосипеди под наем

Изгрев Апартаменти - Балчик


Екстри в обекта: Трансфер - платен, Тераса/веранда, Тенис на маса, Пералня в хотела, Дартс, Градина, Билярд

Апартамент Summer - Балчик - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Централно парно отопление, Тераса/веранда, Магазини в обекта

Апартаменти Блаксии Вю - Балчик

Екстри в обекта: Магазини в обекта, Кът за пушене, Банкомат/АТМ

Balchik Apartments - Балчик

Самостоятелни стаи Куинс Вю - Балчик

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Туристическо бюро, Трансфер - платен, Рент а кар, Пералня в хотела, Магазини в обекта, Градина, Гладене в обекта, Външен басейн, Велосипеди под наем, Багажно помещение, Асансьор, Алтернативен туризъм

Черно море Балчик Апартамент - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Трансфер - платен

Голф Апартаменти - Балчик


Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване, Фитнес, Трансфер - платен, Тенис корт, Сауна, Ресторант, Плаж, Масажи, Магазини в обекта, Закрит басейн, Дискотека, Детска площадка, Градина, Външен басейн, Велосипеди под наем, Бар в хотела, Асансьор, Алтернативен туризъм, SPA център

Апартамент, Балчик - Балчик


Екстри в обекта: Централно парно отопление

Апартамент, Балчик, ул. Захари Зограф - Балчик


Екстри в обекта: Външен басейн

Апартамент, Балчик, ул. Захари Зограф II - Балчик


Екстри в обекта: Външен басейн

Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Всички апартаменти намиращи се в Балчик или около Балчик

уеб дизайн