Zaglavie

Съобщение

OK

Намери хотел в BG

Ахтопол хотели

Къща за гости Таня - Ахтопол


Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Трансфер - платен, Чуждоезично обслужване

Blue Summer Guest House - Ахтопол


Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Чуждоезично обслужване

Зеленика Самостоятелни Стаи - Ахтопол

Екстри в обекта: Чуждоезично обслужване

Paradise Bungalows - Ахтопол

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Детска площадка, Трансфер - платен

Къща за Гости Край Морето - Ахтопол

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Детска площадка, Тераса/веранда, Асансьор

Хотел Ескада Бийч Ол Инклузив - Ахтопол

Екстри в обекта: Външен басейн, Ресторант, Рент а кар, Велосипеди под наем, Сейф/каса в обекта, Туристическо бюро, Exchange бюро, Конферентна зала, Магазини в обекта, Тенис на маса, Фитнес, Градина, Детска площадка, Обслужване по стаите, Масажи, Списания и вестници, Бар в хотела, Рецепция-денонощна, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Асансьор, Чуждоезично обслужване

Вила Жани Ахтопол - Ахтопол

Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Багажно помещение, Пералня в хотела, Трансфер - платен, Гладене в обекта, Тераса/веранда

Dream House Guest House - Ахтопол

Екстри в обекта: Градина, Тераса/веранда

Агата Бийч Бутиков Хотел - Ахтопол

Екстри в обекта: Външен басейн, Ресторант, Велосипеди под наем, Сейф/каса в обекта, Градина, Тангентор в обекта, Снек-бар, Обслужване по стаите, Масажи, Списания и вестници, Бар в хотела, Централно парно отопление, Център бизнес услуги, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Тераса/веранда, Кът за пушене, Дизайн хотел, Чуждоезично обслужване

Семеен Хотел Шарената Къща - Ахтопол

Екстри в обекта: Градина, Бар в хотела, Рецепция-денонощна, Багажно помещение, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Чуждоезично обслужване

Blue Summer Guest House - Ахтопол


Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Чуждоезично обслужване

Бунгала Вестони - Ахтопол


Екстри в обекта: Градина, Барбекю, Детска площадка, Рецепция-денонощна, Тераса/веранда

Черно Море Къща за Гости - Ахтопол


Екстри в обекта: Велосипеди под наем, Трансфер - платен, Алтернативен туризъм, Чуждоезично обслужване

Семеен Хотел Кайлас - Пълен Пансион - Ахтопол

Екстри в обекта: Ресторант, Бар в хотела, Чуждоезично обслужване


Полезно за Ахтопол

Обща информация:

Южният морски град Ахтопол се намира на малък скалист полуостров. Климатът е много подходящ за морски туризъм – слънчеви дни и прохлада от горите на Странджа планина.
Ахтопол е малко морско градче с приятни хотели и ресторанти и хубав плаж. Има голямо разнообразие от места за настаняване от бунгала до луксозни хотели. Отдалечен от големите и шумни морски курорти, Ахтопол е идеално място за тези, които търсят спокойствие и отмора. Намиращия се на близо парк Странджа, дава възможност за съчетание на почивката на плажа с горски преходи. В парка има голям брой туристически маршрути с различна трудност и дължина. В близост са малките курортни селища – Лозенец, Царево, Синеморец, Варвара и Резово, което е най – южната точка на Българското Черноморие.

Любопитно:

Легендата за основаването на града разказва, как Посейдон, заедно със синовете си отишъл на среща със Зевс. По време на срещата синовете му придобили човешки облик и най – красивия – Делфин се влюбил в дъщерята на Хера и Зевс – Агата. Но когато я поискал за жена от баща й, богът се разгневил и категорично отказал да даде дъщеря си. Така се разделили двамата влюбени, но любовта им била толкова силна, че не могли да я забравят. Веднъж Агата, която само тъжала и разговаряла с любимата си птица – кукумявката Агао, я изпратила да намери Делфин и да му предаде чувствата й. Птицата намерила сина на Посейдон и му разказала всичко, воден от своите чувства Делфин решил да открадне красивата Агата. Така и станало, една вечер Хера сложила приспивно биле в храната на Зевс и когато той заспал Делфин отвел Агата. Когато се събудил Зевс и разбрал за случилото се изпратил палачи да отрежат гърдите на дъщеря му, за да не може да отглежда деца. Когато наближили палачите птицата ги видяла и предупредила Делфин. Той спасил Агата и разгромил нападателите. Така двамата заживели щастливо, народили им се много деца и си направили собствен град. Нарекли града Агапи – полис (град на любовта) и кукумявката била най – почитаната птица.

Транспорт и инфраструктура:

Ахтопол се намира на 76км от Бургас, на 24км от Китен, на 6км от Синеморец, на 49км от Созопол и на 480км от София. През лятото има директни автобусни линии от София. През останалите месеци връзките се осъществяват през Царево и Бургас. Пътуването по главния път БургасРезово продължава повече от един час, тъй като пътят е тесен и настилката лоша.

Автобусни линии:

До Ахтопол има редовни линии от София, Бургас, Пловдив и съседните населени места.

Аптеки:

Има една аптека.

Бензиностанции:

Има една бензиностанция на Петрол.

Банки/Банкомати:

В града има два банкомата.

Плажове:

В района на Ахтопол има няколко красиви плажа – Централен плаж, плаж устието на река Велека, Бутамята, Плаж Липите, Листи, Силистар и Бабин плаж.


Горещи оферти

За www.rezervaciq.com Всички материали и снимки са собственост на ДРС - Травел ЕООД, потребителите от които са въведени или техните автори. Пълен избор от хотели, вили и къщи в Ахтопол за 2017 година. Актуални ниски цени, снимки и промо пакети. Избери хотел в Ахтопол още сега!

уеб дизайн